Newsflash

Achtste CIRCE cursus voor leraren klassieke talen in Aquileia (Italië) 7 - 14 juli 2013. De deadline voor Europese beursaanvragen is 16 januari 2013. Voor meer info klik op CIRCE cursussen  in het menu

 
Welkom arrow CIRCE Materialen arrow Lesplannen
Circe Menu
Facebook
CIRCE

Promoot jouw pagina ook
Lesplannen Afdrukken E-mail

De volgende voorbeelden van lessen illustreren het mogelijk gebruik van ICT in het onderwijs van Latijn, Grieks en Antieke cultuur. In de meeste gevallen gaat het om lessen die daadwerkelijk gegeven werden en ze geven dus een idee van de verschillende benaderingswijzen in de verschillende landen, gebaseerd op de pedagogische aanpak in elk land. Het zijn geen kant-en-klare lessen die drukbezette leerkrachten klakkeloos kunnen overnemen maar voorbeelden van de mogelijkheden die geboden worden door ICT. We hopen dat leerkrachten in alle landen erdoor geïnspireerd raken, nadenken over hun eigen aanpak en nieuwe mogelijkheden ontdekken.

Juist het verschil in benaderingswijzen in Europa (dat duidelijk blijkt uit deze voorbeelden) zou leerkrachten ertoe moeten aanzetten deze voorbeelden aandachtig te bestuderen. In de rijkdom van benaderingswijzen ligt immers de kracht van onze vakken en een inspiratiebron om onze lessen te verrijken ten bate van al onze leerlingen.

Alle voorbeelden van lessen zijn opgesteld volgens een overeengekomen schema zodat de titels van elk voorbeeld hetzelfde uitzicht hebben. We hebben daartoe besloten om eenvormigheid te creëren en om bepaalde gegevens makkelijk te laten terugvinden. Elk voorbeeld van les kan dus afzonderlijk opgezocht worden op basis van bepaalde zoekcriteria, maar je kunt ook alle voorbeelden van lessen raadplegen als een geheel.

De auteurs van deze voorbeelden van lessen hebben hun e-mailadres gegeven; als je dus meer inlichtingen wenst over de beschreven les, mag je rustig de auteurs aanschrijven.

We hopen ook dat leerkrachten oude talen meer materiaal bezorgen aan het CIRCE-project waar dit onderdeel van de website bedoeld is als dynamisch en nog sterk uitbreidbaar. We hebben een schema voor een voorbeeld van een les op de website geplaatst!

Bekijk alle lesplannen

Bekijk de meest recente lesplannen

Doorzoek lesplannen

Voeg een lesplan toe